Letar du efter den bästa elcykeln under 20000 kr? Vi har valt ut några av de bästa elcyklarna just nu under 20000 kr (exkl. elcykelpremien) med högkvalitativa komponenter och bra räckvidd. Tack vare elcykelpremien får du tillbaka 25 % av inköpskostnaden upp till 10000 kr, vilket innebär att en elcykel för 20000 kr endast kostar 15000 kr efter avdraget.

Med en elcykel blir det roligare att cykla tack vare elmotorn som ger el-assist när du trampar upp till 25 km/h. Elcykel är därmed perfekt att använda för att pendla till jobbet, då du själv väljer hur mycket elmotorn ska hjälpa till under färden. Sen lanseringen av elcykelpremien september 2017 har marknaden för elcyklar växt snabbt och det finns i dagsläget ett stort utbud och många modeller att välja mellan. Som konsument kan det dock vara svårt att veta vilka elcyklar som är prisvärda och som ger bra värde för pengarna.

Vi har därför gjort det enkelt för dig som  är intresserad av att köpa den bästa billiga elcykeln under 20000 kr genom att presentera fyra stycken populära elcyklar just nu. Det är svårt att hitta bäst i test elcyklar under 20000 kr, vi har därför sammanställt en blandning av Bäst i test elcyklar tillsammans med populära bästsäljare.

Elcykeln SCOTT E-Sub Cross 20

Elcykeln E-Sub Cross 20 från den schweiziska tillverkaren Scott är en riktigt prisvärd elcykel under 20000 kr. Både elmotor och batteri (400 Wh) kommer från tyska Bosch som är kända för att leverera högkvalitativa komponenter till elcyklar. Tack vare den dämpade framgaffeln från Suntour klarar E-Sub Cross 20 även grusvägar och utmanade skogsstigar. Framgaffeln går att låsa under färd vilket är optimalt när du inte vill förlora kraft vid exempelvis uppförsbackar.

Elcykel-tester: Systermodellen E-Sub Park med liknande komponenter kom på andraplats i Testfaktas senaste test av elcyklar våren 2018. Totalt testades åtta elcyklar avsedda för pendling.

Motor/batteri: Elmotor Bosch Active Plus 250 W / Batteri Bosch Active 400 Wh.

Växlar: Shimano Acera T3000, 9 st.

Dämpning: Dämpad framgaffel från Suntour (NEX-E25, 63mm).

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar fram och bak, Shimano M315.

Vikt: 24,1 kg.

Pris: Just nu 18 689 kr hos Cykelkraft (14 017 kr efter elcykelpremie-rabatt). Finns i dam- och herrmodell. Fotot visas herrmodellen.

Elcykeln Victesse Magnum

För dig som letar efter en billig och prisvärd dam elcykel i klassisk modell med lågt insteg är modellen Magnum från tillverkaren Victesse ett populärt alternativ. Med hela nio stycken elassistans-nivåer är det enkelt att hitta rätt stöd från elmotorn oavsett underlag. Levereras med belysning och godkänt lås.

Elcykel-tester: Under elcykel-butiken Helloriders senaste elcykel-test tog Victesse Magnum hem en andraplats i kategorin framhjulsmotor.

Motor/batteri: Motor och 374 Wh batteri från tillverkaren Shengyi.

Växlar: Shimano Nexus, 3 st.

Dämpning: Ingen dämpning.

Bromsar: Rullbroms fram och fotbroms bak.

Vikt: 28,1 kg.

Pris: Just nu endast 10 499 kr hos Hellorider då en stor lagerresning pågår med rabatter upp till 50 % (7 874 kr efter elcykelpremie-rabatt).

Elcykeln Crescent Elin

Ett alternativ till Victesse Magnum är dam elcykeln Elin från svenska Crescent. Elin har också ett lågt insteg och är en riktigt snygg elcykel i klassisk dam-modell. Med Crescents egenutvecklade Egoing-system får du el-assist när du trampar upp till 25 km/h. Elcykeln Elina kommer välutrustad med pakethållare, cykelkorg, stänkskydd och färddator.

Elcykel-tester: Under elcykel-butiken Helloriders senaste elcykel-test utsågs Crescent Elin som testvinnare i kategorin framhjulsmotor.

Motor/batteri: Framhjulselmotor på 250 W Egoing  / Batteri Egoing Lithium-ion 11 Ah integrerad med pakethållaren.

Växlar: Shimano Nexus, 7 st.

Dämpning: Ingen dämpning.

Bromsar: Rullbroms fram, Shimano. Fotbroms bak, Shimano Nexus.

Vikt: 25,2 kg.

Pris: Just nu slutsåld hos Hellorider. Även slutsåld hos Cykelkraft och Elcykelvaruhuset.

Elcykeln Lifebike C-Mute

Elcykeln C-Mute från Lifebike är en prisvärd elcykel under 20000 kr som har tagit hem titeln ”M3 Rekommenderar” i M3s senaste test av elcyklar sommaren 2018. Däcken är smala och passar bäst på asfaltsvägar, däremot är finare grusvägar inget problem. C-Mute är utrustad med en bakhjulsmonterad elmotor på 250 W som ger el-assist i fem olika lägen upp till 25 km/h. Justering av el-assistens stödnivå och övriga funktioner nås under färd via LCD-displayen på styret.

Elcykel-tester: Elcykeln C-Mute tog hem titeln ”M3 Rekommenderar” i ett test av elcyklar som utfördes sommaren 2018. Testet avsåg herrmodellen.

Motor/batteri: Elmotor på 250 W, bakhjulsmonterad. Batteriet har en  kapacitet på 12,8 Ah och en laddtid på 6 h.

Växlar: Shimano Deore, 9 st.

Dämpning: Ingen dämpning.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar fram och bak.

Vikt: 21 kg.

Pris: Just nu 19 995 kr Hos Elcykelvaruhuset (14 996 kr efter elcykelpremie-rabatt). Finns som både dam- och herrmodell. Bilden visar herrmodellen.§

Om du är intresserad av att jämföra dessa elcyklar med fler alternativ, rekommenderar vi artikeln bäst i test elcyklar. Om du exempelvis kan tänka dig att höja din budget till 25000 kr har du många fler alternativ att välja mellan.

Den 10 september rapporterade Naturvårdsverket att endast 86 miljoner kronor fanns kvar av den ursprungliga budgeten på 426 miljoner kronor, det vill säga 20 %. Om du går i tankarna att köpa elcykel kan det därmed vara en smart idé att slå till innan årets budget tar slut.