Elcykel Dam – Bäst i Test

Elcykel Dam – Bäst i Test

Är du intresserad av att köpa en bäst i test elcykel i dam-modell? Vi har sammanställt de bästa elcyklarna 2024, allt från sportiga dam elcyklar med en framåtlutad sittposition till klassiska modeller med en upprätt sittposition.

Med en elcykel blir det roligare att cykla tack vare elmotorn som ger el-assist upp till 25 km/h. Elcyklar är därmed perfekta att använda för att pendla till jobbet. Fördelarna är att du pendlar till en låg driftkostnad samtidigt som du tar dig fram effektivt och snabbt – även i rusningstrafik. 

Bästa dam elcykeln 2024

Merida Espresso 300 EQ

När Prylsajten M3 testade elcyklar sommaren 2018 fick dam-elcykeln Merida Espresso 300 EQ titeln ”M3 Rekommenderar”. Merida har lyckats bygga en sportig och lätt elcykel som är både rolig och lätt att köra. Elcykeln är utrustad med en kraftfull mitt-monterad elmotor på 40 Nm från Shimano som ger el-assist upp till 25 km/h. I tillägg är elcykeln utrustad med ett högkvalitativt batteri från Shimano på 418 Wh som ger en räckvidd mellan 4 – 7 mil.

Tester: Utmärkelsen ”M3 Rekommenderar” och betyget 8/10 under ett test utfört av Tidningen M3 juni 2018. Denna elcykel kom på fjärdeplats med betyget 4,1/5 av totalt åtta elcyklar i Testfaktas senaste test.

Testresultat (Testfakta): Räckvidd: 4,2/5. Bromsar: 4,0/5. Köregenskaper: 3,9/5. Användning och konstruktion: 4,5/5. Totalt: 4,1/5.

Motor/batteri: Shimano E5000 (40 nm) / Shimano E8014 (418Wh).

Växlar: Shimano Altus, 9 st.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar.

Vikt: 22,04 kg.

Pris: Just nu 25 899 kr hos Elcykelvaruhuset (2024-03-09)

Batavus Torino

Batavus Torino

Torino är en bästsäljande elcykel i klassisk dam-modell från holländska Batavus. Kommer välutrustad från fabrik med exempelvis belysning fram och bak samt pakethållare. Utrustad med 7 st växlar från Shimano.

Modellen Torino från Batavus är en prisvärd elcykel som passar perfekt i stadsmiljö. Modellen är i klassisk dam-modell med lågt insteg och är välutrustad  med exempelvis pakethållare belysning.

Betyg: ”M3 Rekommenderar” samt fått betyget 4/5 Plus av Aftonbladet.

Motor/batteri: Framhjulsmotor från  Ananda / Ego Smart 400 Wh (räckvidd: 4-7 mil).

Bromsar: Fotbroms bak och hydraulisk fälgbroms fram.

Dämpning: Ingen dämpning.

Växlar: Shimano Nexus 7.

Vikt: 22 kg.

Pris: Just nu 18 995 kr hos Elcykelvaruhuset (2024-03-09)

Crescent Elin

För dig som söker en dam-elcykel i klassisk modell med lågt insteg är Elina ett prisvärt alternativ. Med Crescents egenutvecklade Egoing-system får du el-assist upp till 25 km/h. Med fem olika nivåer på el-assisten är det enkelt att alltid hitta rätt stöd i uppförsbackarna. Elin är utrustad med 7 st växlar och ett 11 Ah (400 Wh) batteri som sitter integrerat med pakethållaren. En praktisk cykelkorg med väska samt godkänt lås och belysning ingår.

Tester: Crescent Elina utsågs som testvinnare i kategorin framhjulsdriven elcykel under Helloriders test våren 2018.

Motor/batteri: E-going / E-going 11 Ah.

Växlar: Shimano Nexus, 7 st.

Bromsar: Fotbroms bak. V-broms fram.

Vikt: 25,2 kg.

Pris: 19 945 kr hos Elcykelvaruhuset (2024-03-09)

Slutsats

Två av Sveriges bästa dam-elcycklar med lågt insteg just nu är Merida Espresso 3oo och Batavus Torino.

Modellen Espresso 300 av Merida har under flera år varit en bästsäljare i Sverige. Bakom framgången ligger framför allt den höga kvalitén tack vare noggrant utvalda komponenter från den marknadsledande tillverkaren Shimano. Denna elcykel har både mottagit utmärkelsen ”M3 Rekommenderar” av Prylsajten M3 samt betyget 4,1/5 av Testfakta. 

En annan bästsäljande modell med lågt insteg är Torino från holländska Batavus. Detta är en elcykel som trots sitt relativt låga pris är utrustad med komponenter av hög kvalité och ett batteri på 400 Wh. Modellen Torino har fått 4/5 Plus av Aftonbladet samt mottagit utmärkelsen ”M3 Rekommenderar”. 

Köp dina nya dam elcykel med prisgaranti

Elcykelvaruhuset

Elcykelvaruhuset har sedan starten 2006 växt till att bli en av Sveriges största återförsäljare av elcyklar. Hos Elcykelvaruhuset finner du ett brett sortiment av dam elcyklar från varumärken som Specialized, Merida, Monark, Haibike och Batavus. Förutom webb-butiken har Elcykelvaruhuset en fysisk butik i Stockholm. Fri frakt på alla elcyklar och erbjuder en prisgaranti.