Elcykel Dam РBäst i Test

Elcykel Dam РBäst i Test

√Ąr du intresserad av att k√∂pa en B√§st i Test elcykel i dam-modell? Vi har sammanst√§llt de b√§sta elcyklarna 2020, allt fr√•n sportiga dam elcyklar med en fram√•tlutad sittposition och citybikes med en uppr√§tt sittposition till transport elcyklar med paketh√•llare b√•de fram och bak.

Med en elcykel blir det roligare att cykla tack vare elmotorn som ger el-assist upp till 25 km/h. Elcyklar är därmed perfekta att använda för att pendla till jobbet. Fördelarna är att du pendlar till en låg driftkostnad samtidigt som du tar dig fram effektivt och snabbt Рäven i rusningstrafik. 

Bästa dam elcykeln 2020

Ecoride Sense

Sense är en test-vinnande modell i Ecorides Comfort-serie. Denna dam elcykel är utrustad med en avancerad mitt-motor från Shimano STEPS som ger el-assist upp till hastigheter av 25 km/h. Sense kommer välutrustad med LED-belysning fram och bak, walk-assist, godkänt ramlås från ABUS, pakethållare, cykelkorg och hydraulisk skivbroms fram.

Tester: Bäst i test av Aftonbladet Plus 2017.

Motor/batteri: Mitt-monterad elmotor Shimano STEPS 250 W / Batteri Shimano STEPS 11,6 Ah. Batteriet ger en räckvidd på upp till 125 km enligt tillverkaren.

Växlar: Shimano Nexus, 8 st.

Bromsar: Fotbroms bak. Hydraulisk skivbroms fram.

Vikt: Anges inte av tillverkaren.

Pris: Just nu 24 990 kr hos Cykloteket

Merida Espresso 300 EQ

N√§r Prylsajten M3 testade elcyklar sommaren 2018 fick dam-elcykeln Merida Espresso 300 EQ titeln ”M3 Rekommenderar”. Merida har lyckats bygga en sportig och l√§tt elcykel som √§r b√•de rolig och l√§tt att k√∂ra. Elcykeln √§r utrustad med en kraftfull motor p√• 250 W fr√•n Shimano som ger el-assist upp till 25 km/h. I till√§gg √§r elcykeln utrustad med ett h√∂gkvalitativt batteri fr√•n Shimano p√• 500 Wh.

Tester: Utm√§rkelsen ”M3 Rekommenderar” och betyget 8/10 under ett test utf√∂rt av Tidningen M3 juni 2018. Denna elcykel kom p√• fj√§rdeplats med betyget 4,1/5 av totalt √•tta elcyklar i Testfaktas senaste test.

Testresultat (Testfakta): Räckvidd: 4,2/5. Bromsar: 4,0/5. Köregenskaper: 3,9/5. Användning och konstruktion: 4,5/5. Totalt: 4,1/5.

Motor/batteri: Shimano Steps 250 W / Shimano 500 Wh.

Växlar: Shimano Altus, 9 st.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar, Shimano M315. 180 / 180 mm.

Vikt: 23,1 kg.

Pris: Just nu 24 995 kr hos Elcykelvaruhuset

Crescent Elin

För dig som söker en dam-elcykel i klassisk modell med lågt insteg är Crescent Elin ett prisvärt alternativ. Med Crescents egenutvecklade Egoing-system får du el-assist upp till 25 km/h. Med fem olika nivåer på el-assisten är det enkelt att alltid hitta rätt stöd i uppförsbackarna. Elin är utrustad med 7 st växlar och ett 11 Ah (400 Wh) batteri som sitter integrerat med pakethållaren. En praktisk cykelkorg med väska samt godkänt lås och belysning ingår.

Tester: Crescent Elin med utsågs till Bäst i Test i kategorin framhjulsdriven elcykel under Helloriders senaste elcykel-test våren 2018.

Motor/batteri: E-going / E-going 11 Ah.

Växlar: Shimano Nexus, 7 st.

Bromsar: Fotbroms bak. V-broms fram.

Vikt: 25,2 kg.

Pris: Slutsåld. Däremot finns den nya 2020 modellen Crescent Elina hos Elcykelvaruhuset.

Fler populära dam elcyklar 2020

Merida Espresso City 700 EQ

För dig som letar efter en dam elcykel med lågt insteg och en sportig design rekommenderas Espresso 700 EQ från Merida. Denna elcykel är utrustad med högkvalitativa komponenter och har ett flertal snygga detaljer. Den starka elmotorn på 250 W som ger el-assist upp till 25 km/h kommer från Shimano. Shimano står även för batteriet som har en hög kapacitet på 500 Wh vilket innebär längre räckvidd och färre laddningar. Räckvidden är upp till 125 km i Eco-mode under optimala förhållanden. Tack vare en dämpad framgaffel från Suntour behåller du komforten på ojämnt underlag som stigar och grusvägar.

Motor/batteri: Shimano Steps 250 W / Shimano Steps 500 Wh.

Växlar: Shimano Nexus, 7 st.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar, Shimano M500. 180 / 180 mm.

Dämpning: Dämpad framgaffel från SR Suntour (NEX).

Vikt: Ej angivet på tillverkarens hemsida.

Pris: Slutsåld, nya 2020 modellen av Espresso 700 EQ finns hos Elcykelvaruhuset.

Slutsats РBästa dam elcykeln 2020

Under Prylsajten M3 senaste elcykel test fick totalt sex modeller utm√§rkelsen ”M3 Rekommenderar”. En av dessa var den sportiga elcykeln Merida Espresso 300 EQ som b√•de finns som herr och dam modell. Under Testfaktas senaste elcykel-test av √•tta modeller kom Espresso 300 EQ p√• en fj√§rdeplats med betyget 4,1 av 5 po√§ng.

Under Aftonblatets elcykel test från  sommaren 2017 utsågs dam elcykleln Ecoride Sense som testvinnare.

Två andra dam elcyklar i klassisk modell med lågt insteg som är populära just nu är Merida Espresso 700 EQ och Skeppshult cykEL 7. Med Espresso 700 EQ får du riktigt bra komponenter för pengarna, bland annat en dämpad framgaffel från Suntour. Skeppshult cykEL 7 har ingen dämpning och passar bättre för dig som är ute efter en billigare elcykel som kommer framföras på jämnt underlag.

Köp dina nya dam elcykel med prisgaranti

Cykloteket

Cykloteket är återförsäljare av populära varumärken som Ecoride, Bergamont, Skeppshult, Trek, Walleräng, Ecoride, Merida, och Scott. Cykloteket har även fysiska butiker i Stockholm och Västerås. Alltid fri frakt.

Elcykelvaruhuset

Elcykelvaruhuset har sedan starten 2006 växt till att bli en av Sveriges största återförsäljare av elcyklar. Hos Elcykelvaruhuset finner du ett brett sortiment av dam elcyklar från varumärken som Stromer, Lifebike, Monark och Batavus. Förutom webb-butiken har Elcykelvaruhuset en fysisk butik i Stockholm. Fri frakt på alla elcyklar och erbjuder en prisgaranti.