El-scooter Bäst i Test

El-scooter Bäst i Test

Letar du efter en Bäst i Test el-scooter (s.k. elsparkcykel / eldriven kickbike)? Vi har gjort det enkelt för dig som vill köpa en prisvärd el-scooter för vuxna genom att sammanställa de populäraste modellerna på den svenska marknaden.

Oavsett om du behöver en elektrisk kickbike med de bästa komponenterna med lång räckvidd för pendling eller en prisvärd och billig el-scooter lämpad för kortare sträckor hittar du på denna sida en eldriven sparkcykel som uppfyller dina behov.

Bästa el-scooter 2018

Elektriska kickbikes från Egret är populärare än någonsin och vi har sammanställt de bästa modellerna 2018.

Egret Ten V2

Bäst i Test el-scootern Ten V2 från tyska Egret består av noggrant utvalda komponenter av högsta kvalité. Ten V2 är utvecklad för en stabil och bekväm körning under långa sträckor. Köregenskaperna i kombination med ett 557 Wh batteri som möjliggör en räckvidd på 42 km gör Ten V2 till det perfekt pendlingsfordonet. Denna eldrivna kickbike drivs av en stark elmotor på 500 W som möjliggör en max-hastighet av 30 km/h.  Tack vare de 10 tum stora hjulen klarar Ten V2 av underlag som sand och grus utan några problem samtidigt som trottoarkanter inte utgör ett hinder. Denna el-scooter är ihopfällbar vilket innebär att du enkelt kan vika ihop Ten V2 för förvaring på bussen, tåget eller i bilen. Pris: Läs mer och se aktuellt pris hos Hobbex. Test: Egret Ten utsågs till Bäst i Test under AUTO BILD senaste el-scooter test sommaren 2018 (Nr. 33/2018) med betyget 18,5/20. Specifikationer
 • Max-hastighet: 30 km/h.
 • Max-last: 100 kg
 • Motor, märkeffekt / max : 500 W.
 • Batteri: Lithiumjon. Spänning: 48 V. Kapacitet: 11,6 Ah / 557 Wh.
 • Räckvidd: Upp till 42 km enligt tillverkaren.
 • Laddningstid 70 %: 70 % på 2 timmar.
 • Hjulstorlek: 10 tum, lufthjul.
 • Bromsar: Skivbromsar fram och bak.
 • Gas: Tumgas.
 • Belysning: Fram och bak.
 • Storlek: 115 X 54,5 X 95-115 cm
 • Storlek, ihopvikt: 107 X 18,5 X 38 cm
 • Vikt: 17 kg.

Egret Eight V2

El-scootern Eight V2 är en något mindre och billigare modell från Egret som är utrustad med 8 tums stora hjul. Eight V2 är en oerhört smidig och lättkörd allround kickbike som tar dig fram i hastigheter upp till 25 km/h. Bästa komfort tack vare fjädring fram och bak och de 8 tum stora däcken gör att Eight V2 klarar av alla typer av underlag.

Eight V2 är ihopfällbar och har en vikt på endast 14 kg. Denna elsparkcykel är därmed en av de smidigaste modellerna på marknaden just nu som du alltid kan bära med dig. Ta med den på bussen, tåget eller bär med dig den in till kontoret för trygg förvaring.

Pris: Läs mer och se aktuellt pris hos Hobbex.

Specifikationer

 • Max-hastighet: 25 km/h (optimal hastighet 20 km/h)
 • Max-last: 100 kg
 • Motor, märkeffekt: 350 W.
 • Batteri: Lithiumjon. Spänning: 36 V. Kapacitet: 10,4 Ah / 374 Wh.
 • Räckvidd: Upp till 30 km enligt tillverkaren.
 • Laddningstid 70 / 100 %: 2 / 6 timmar.
 • Hjulstorlek: 8 tum.
 • Bromsar: Skivbromsar fram och bak.
 • Gas: Tumgas.
 • Belysning: Fram och bak.
 • Storlek: 111 X 55,5 X 92-115 cm
 • Storlek, ihopvikt: 103 X 15 X 38 cm
 • Vikt: 14 kg.

Eldrivna sparkcyklar från Egret

Egret är ett tyskt varumärke som har nischat in sig mot el-sparkcyklar med målet att skapa den bästa el-scootern på marknaden. Egret tillverkar eldrivna kickbikes med noggrant utvalda komponenter av högsta kvalité, vilket är anledningen till att Egret har möjligheten att erbjuda två års garnati på samtliga modeller. Det som kännetecknar el-scooters från Egret är den stilrena designen och flexibiliteten då samtliga modeller kan fällas ihop på bara några sekunder. Egret är därmed praktiskt att ha med sig under hela dagen, oavsett om du ska kombinera din pendling med bil, tåg eller buss.
BILD: Egret Ten.

Egret Ten

Egret Ten är en av de bästa elsparkcyklarna som går att köpa i Sverige just nu. Denna el-kickbike är utvecklad för stabil och komfortabel pendling i stadsmiljö. Med en effektiv elmotor på 500 W som är dubbelt så kraftfull som många elcyklar tar du dig fram snabbt i hastigheter upp till 30 km/h. Med 10 tums stora däck passar denna modell perfekt för dig som pendlar längre sträckor och som vill kunna åka med bästa komfort oavsett underlag. Det högkvalitativa lithiumjon batteriet med en kapacitet 557 Wh gör att du kommer upp till 42 km på en enda laddning. 

Denna el-scooter är enkel att fälla ihop och kan därmed bäras med på bussen eller tåget, eller varför inte in på kontoret för en säker förvaring. 

När tidningen AUTO BILD testade el-scooters sommaren 2018 utsågs Egret Ten som Bäst i Test med betyget 18,5/20. Några av anledningarna var den snygga och coola designen, de högkvalitativa komponenterna och att el-scootern var roligast att köra av samtliga testade modeller.

Läs mer om el-sparkcykeln Egret Ten och se aktuellt pris hos Hobbex.

VIDEO: Egret Ten.

Egret Eight

Egret Eight är den perfekta el-scootern för dig som är ute efter en lätt och prisvärd el-sparkcykel som framför allt kommer framföras på asfalt i citymiljö. Ojämnt underlag och grusvägar är dock inget problem tack vare de åtta tum stora hjulen och det heldämpade chassit. Med en vikt på endast 14 kg är Egret Eight en av de lättaste och smidigaste el-sparkcyklarna på marknaden. Denna el-scooter är därmed perfekt för dig som kommer kombinera din pendling med exempelvis buss eller tåg. Denna el-kickbike fälls ihop på bara några sekunder och är enkel att hantera och bära med sig i ihopfällbart läge. Trots sin lätta vikt är Egret Eight utrustad med en kraftfull 350 W elmotor som ger en max-hastighet på 25 km/h. Med ett lithiumjon batteri på 374 Wh kan du åka upp till 30 km på en enda laddning. Läs mer om el-sparkcykeln Egret Eight och se aktuellt pris hos Hobbex.
VIDEO: Egret Eight.

Vanliga frågor om el-kickbikes

Vilka är egentligen fördelarna med eldrivna sparkcyklar och vad ska man tänka på inför ett köp? Vi har svarat på de vanligaste frågorna om el-scooter nedan!
Vad är fördelarna med en el-scooter?
Några av de främsta fördelarna med eldrivna kickbikes är:
 • Perfekt fordon för pendling, ta dig fram snabbt och effektivt upp till hastighet av 30 km/h – även i rusningstrafik.
 • Minimal underhållskostnad och låg driftkostnad, den enda bränslekostnaden är el för att ladda batteriet.
 • Ett lätt och ihopfällbart fordon, därmed enkelt att bära med sig på bussen, tåget eller in på kontoret för en säker förvaring.
 • Ta dig fram oavsett underlag, med 10 tums stora däck är grusvägar inte något hinder.
Hur snabbt går en el-scooter?
De flesta eldrivna sparkcyklar som säljs i Sverige har en max-hastighet omkring 25 – 30 km/h.
Kan el-scooters användas för pendling?
Med en räckvidd upp till 42 km passar el-sparkcyklar perfekt för att pendla till jobbet. Fördelarna är den låga driftkostnaden, då dessa elfordon kräver minimalt med underhåll samtidigt som den enda bränslekostnaden är el för att ladda batteriet. En annan fördel med eldrivna kickbikes är att dem är lätta och praktiska att ta med sig på bussen eller in på kontoret för en trygg förvaring. Om du planerar att använda din el-scooter för pendling rekommenderas en modell som går i minst 25 km/h och som är utrustad med ett batteri på minst 400 Wh. Om du ofta kommer att åka på ojämnt underlag och grusvägar rekommenderas däck med storleken 10 tum.
Hur lång är räckvidden på en laddning?
Räckvidden varierar mellan olika modeller. För Egret Ten V2 med ett batteri på 557 Wh är den maximala räckvidden 42 km. Detta kan jämföras mot Egret Eight V2 som är utrustad med ett 374 Wh batteri som ger en maximal räckvidd på 30 km. Tänk på att räckvidden beror på ett flertal faktorer förutom batteriets kvalité och energiinnehåll (Wh), exempelvis:
 • Terräng och underlag.
 • Din vikt.
 • Hastigheten.
Vad kostar det att ladda batteriet?
Mad bakgrunden att de flesta el-scooters har ett batteri med energiinnehållet 400 – 500 Wh (0,4 – 0,5 kWh) samtidigt som elpriset i Sverige är cirka 1,5 kr/kWh inkl. moms och skatter kostar det endast cirka 1 krona att ladda batteriet fullt. Tänk på att denna uppskattning är en förenkling av verkligheten då det uppstår förluster i form av värme under laddningen.

Populära el-scooter butiker online

Funderar du på att köpa en elsparkcykel? Då rekommenderar vi att du beställer din nya eldrivna sparkcykel från en återförsäljare som erbjuder snabba fraktalternativ och konkurrenskraftiga priser.

Hobbex

Hos Hobbex hittar du ett av Sveriges bredaste sortiment av högkvalitativa el-kickbikes. Hobbex är återförsäljare av populära varumärken som Egret och Denver. Hos Hobbex köper du din nya el-scooter tryggt och enkelt med 6 månaders öppet köp och fri frakt.

Tretti

Letar du efter ett billigare alternativ till Egret? Då rekommenderas prisvärda elsparkcyklar från Denver och Segway hos Tretti. Denvers mest prisvärda modell SCO-65210 kostar endast 4199 kr medan Segways modell Ninebot by Segway finns från 6995 kr.

Pin It on Pinterest