Köpa elcykel?

Köpa elcykel?

Är du intresserad av att köpa elcykel? Då har du hittat rätt! På denna sida har vi sammanställt våra mest populära artiklar tillsammans med tips om de bästa elcykel-butikerna för att underlätta för dig som ska köpa elcykel på nätet. Oavsett om du är ute efter en billig och prisvärd elcykel för pendling eller en fulldämpad el-mountainbike har vi en ”Bäst i test” elcykel som passar dina behov och din budget. 

Köp dina nya elcykel med gratis frakt och prisgaranti

Elcykelvaruhuset

Sedan Elcykelvaruhuset började sälja elcyklar 2006 har Elcykelvaruhuste växt till att bli en av Sveriges största återförsäljare. Hos Elcykelvaruhuset hittar du elcyklar från 15 olika varumärken som exempelvis Batavus, Lifebike, Merida och Specialized. Förutom e-butiken finns en fysisk butik på Sveavägen 126 i Stockholm. Alltid gratis frakt vid köp över 1000 kr och prisgaranti.

Populära artiklar för dig som ska köpa elcykel

Alla Bäst i Test elcyklar

Kräver du det bästa och är intresserad av att köpa en ”Bäst i test” elcykel? I denna artikel har vi sammanställt de senaste elcykel-testerna på marknaden från bland annat Aftonbladet, Prylsajten M3, Testfakta och E-Mountainbike Magazine.

Elcykel REA

Intresserad av att köpa en elcykel på rea? Denna artikel uppdateras kontinuerligt med information om var du hittar aktuella elcykel-reor på nätet. Det har aldrig varit enklare att köpa elcykel online tack vare att elcykeln levereras färdigmonterad hem till dig kostnadsfritt. Passa på och köp din nya elcykel till kampanjpris!

Dam/Citybike Bäst i Test

Letar du efter en riktigt snygg elcykel i dam-modell som tagit hem titeln ”Bäst i test”? Vi har sammanställt de bästa dam-elcyklarna just nu, allt från sportiga med dämpning till dam-elcyklar med klassisk design och lågt insteg.

El-Mountainbike Bäst i Test

Är du intresserad av att köpa en el-mountainbike? Vi har sammanställt de senaste ”Bäst-i-test” elcyklarna i mountainbike-modell. Du hittar både fulldämpade el-mountainbikes med de bästa komponenterna som klarar av downhill-åkning och framdämpande el-mountainbikes som hör hemma på grusvägar och skogsstigar.

Hopfällbara elcyklar Bäst i Test

Funderar du på att köpa en hopfällbar elcykel? Hopfällbara elcyklar har den unika fördelen att de kan vikas ihop på bara någon minut. Dessa elcyklar är därmed perfekta för dig som vill kunna ta med dig elcykeln på tåget, bussen eller i bilen på semestern. Vi har sammanställt de bästa hopfällbara elcyklarna utifrån oberoende tester.

Billiga elcyklar utifrån budget

Är priset avgörande? Vi har sammanställt några riktigt populära prisvärda elcyklar just nu utifrån inköpspris. Hitta den bästa elcykeln under 30 000 kr, 25 000 kr respektive 20 000 kr.

Vanliga frågor om elcyklar

Hur fungerar en elcykel?
En elcykel är i grunden utformad precis som en vanlig cykel, med skillnaden att den har utrustats med en elmotor, batteri och ett elsystem. De flesta elcyklar är utrustade med en färddator på styret som du kan använda för att under färden ställa in hur mycket elmotorn ska hjälpa till. Via färddatorn får du även information om hastighet, batterikapacitet och körsträcka.

De flesta av elcyklarna som säljs på den svenska marknaden är så kallade el-assisterade, vilket innebär att du måste trampa för att elmotorn ska hjälpa till. Elmotorn hjälper till upp till 25 km/h och när denna hastighet uppnås kopplas elmotorn ifrån. Du kan däremot cykla snabbare än 25 km/h, dock utan hjälp från elmotorn.

Hur ansöker jag om elfordonspremien?
Om du väljer att köpa en elcykel har du möjligheten att få tillbaka 25 % av inköpsbeloppet upp till 10 000 kronor med den så kallade elfordonspremien.

Du ansöker om stödet snabbt och enkelt på Naturvårdsverkets hemsida. Tack vare möjlighet att ansöka digitalt kan du signera din ansökan med E-legitimation och få besked redan inom två till tre arbetsdagar. Du får sedan pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom 10 bankdagar. Du kan läsa mer om elfordonspremien och se utbetalningsstatistik på Naturvårdsverkets hemsida.

Vilken budget bör jag avsätta för en bra elcykel?
Om du är ute efter en elcykel av hög kvalité för pendling med ett batteri med lång räckvidd (+500 Wh) bör du ha en budget på ca 23 000 – 30 000 kronor (exkl. elfordonspremien). Med en budget på 23 000 – 30 000 kronor (exkl. elfordonspremien) har du ett flertal Bäst i Test elcyklar att välja mellan som passar perfekt för pendling. Dessa elcyklar är generellt sätt utrustade med ett batteri på minst 500 Wh, 250 W elmotor, smart och högteknologiskt elsystem som kan styras via LCD-färddator på styret, ca 10 växlar, hydrauliska skrivbromsar och är även oftast utrustade med en framdämpad framgaffel.

Om du är ute efter el-mountainbike med bra dämpning både fram och bak rekommenderas en budget mellan 40 000 – 45 000 kronor (exkl. elfordonspremien). Med denna budget får du en riktigt bra el-mountainbike med högkvalitativa komponenter.

Vilka elcykel-butiker är bäst?

Lite högre upp på denna sida har vi rekommenderat elcykel-butiker på nätet.

Vi rekommenderar endast seriösa elcykel-butiker som har ett brett utbud av elcyklar. Vi har ställt följande krav på elcykel-butiker som vi rekommenderar:

  • Ska ha ett högt kundbetyg utifrån oberoende kundomdömen på Trustpilot.
  • Ska montera och provcykla elcykeln inför leverans.
  • Ska erbjud gratis frakt på alla elcyklar.
  • Ska erbjuda en prisgaranti. En prisgaranti innebär att du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma elcykel till ett lägre pris hos någon annan återförsäljare.
  • Ska förutom e-butik ha åtminstone en fysisk butik i Sverige där man har möjlighet att testa elcyklar.