Om du planerar att installera en laddbox för att ladda elbilen hemma, kan det vara en smart idé att välja en laddbox som är utrustad med ett extra eluttag som kan användas för att ladda din elcykel. I denna artikel ger vi tips på populära laddboxar som kommer med ett extra integrerat eluttag, ett så kallat schuko-uttag.

Fördelen med ett extra schukouttag

Förutom att ladda din elcykel kan det extra eluttaget användas till exempelvis kupévärmaren. Det extra eluttaget kan därmed användas till allt som behöver el i närheten av din parkeringsplats. 

Laddboxar med vanligt eluttag 

Vi har hittat en populär laddbox som är utrustad med ett extra vanligt eluttag, det vill ett 1-fas uttag på 230 V. Detta är modellen Halo från svenska tillverkaren Charge Amps.

Charge Amps Halo 11 kW

Laddboxen Halo är en svensktillverkad laddbox som kan ladda alla elbilar som är utrustade med ett Typ  2 uttag. Laddboxen som är tillverkad av återvunnen aluminium har en stilren design som passar in i de flesta miljöer. Halo kan antingen monteras på en husfasad eller en stolpe.

Charge Amps Halo

Laddboxen är tillverkad för att klara av det kalla klimatet i Norden. Den integrerade laddkabeln är exempelvis böjbar ner till – 25 grader.

Charge Amps Halo är uppkopplad till internet via WiFi och uppdateras därmed automatiskt med den senaste mjukvaran. Med Charge Amps App är det enkelt att följa upp och få kontroll över alla laddningar. I Appen är det exempelvis möjligt att schhemalägga laddningar och att följa upp elförbrukningen.

Slutsats

Med en laddbox som har stöd för ett extra schucko-uttag blir det enkelt att ladda din elcykel i närheten av din elbil och parkeringsplats. Vi har endast hittat en laddbox på den svenska marknaden som kommer med ett extra schuko-uttag, detta är Charge Amps Halo.