Elmoped – Bäst i test 2024

Elmoped – Bäst i test 2024

Vi har gjort det enkelt för dig som vill köpa en Bäst i Test elmoped genom att sammanställa de senaste testerna och recensionerna på den svenska marknaden. Du hittar bland annat oberoende elmoped-tester från Aftonbladet och Prylsajten M3.

Oavsett om du behöver en elmoped med de bästa komponenterna med lång räckvidd för pendling eller en prisvärd och billig elmoped lämpad för kortare sträckor hittar du på denna sida en elmoped som uppfyller dina behov.

Bästa elmopeden 2024

Tillverkaren NIU dominerar just nu marknaden för elmopeder och har under de senaste åren släppt ett flertal populära modeller, både som Elmoped Klass 1 (45 km/h) och Elmoped Klass 2 (25 km/h). NIU lanserade sin första elmoped för bara tre år sedan och har sedan dess snabbt tagit över marknaden tack vare prisvärda elmopeder med högteknologiska komponenter och innovativa funktioner.

NIU NQi Sport

Elmopeden NIU NQi Sport kan anses vara den bästa elmopeden 2024, både med tanke på försäljningssiffrorna och hur bra den har presterat i en mängd elmoped-tester. NQi drivs av en högteknologisk elmotor från Bosch som ger en max-hastighet på 45 km/h. Med ett batteri med en kapacitet på 26 Ah klarar NQi av en räckvidd upp till 70 km. Tack vare en stor och bekväm sittdyna och med högkvalitativa dämpare tar du dig fram med god komfort oavsett underlag. Få tillgång till en mängd funktioner och information om din elmoped via NIU Appen

Utförda tester: Under Prylsajten M3s elmoped-test sommaren 2018 utsågs NIU N1S (föregångaren till NQi) som testvinnare av totalt 9 st elmopeder. När Aftonbladet testade elmopeder sommaren 2018 fick NIU N-serien betyget 4/5 Plus.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 1,8 kW (max. 2,3 kW). Tre olika körlägen.

Batteri: Lithium-ion batteri med kapaciteten 26 Ah från Panasonic. Räckvidd 70 km. Laddtid: 6 h. Batteri-vikt: 10 kg. Garanti: 2 år. Portabelt batteri som är lätt att bära med sig för laddning inomhus.

Övrigt: Batteriet laddas automatiskt vid inbromsning. Farthållare. Automatisk blinkningsfunktion. Ladda mobilen via USB-uttag. Uppkoppling till molnet och tillgång till en mängd funktioner via NIU Appen.

Vikt: 78 kg.

Pris: 30 995 kr hos KopEnScooter.nu (2024-02-29).

NIU MQi+

Elmopeden MQi+ från NIU är en prisvärd elmoped som är både mindre, lättare och billigare än systermodellen NQi. MQi+ har utrustats med ett lithium-ion batteri från Panasonic med en räckvidd på 70 km. Den högteknologiska elmotorn från Bosch på 1,4 kW ger en snabb accelereration upp till max-hastigheten 45 km/h. Tack vare NIU Appen får du tillgång till en mängd funktioner direkt i telefonen, exempelvis avancerad körstatistik, larm vid stöldförsök och GPS-funktion. Det lätta batteriet som endast väger drygt 8 kg  är portabelt och är enkelt att bära med sig för laddning inomhus.

Utförda tester: Under Aftonbladets senaste elmoped-test fick NIU M1 Pro (modellen som ersatts av MQi+) betyget 4/5 Plus.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 1,4 kW (max: 1,6 kW). Två olika körlägen.

Batteri: Lithium-ion batteri från Panasonic med kapaciteten 31 Ah. Ger enligt tillverkaren en räckvidd upp till 70 km. Laddtid: 6 h. Batteri-vikt: 8,3 kg. Garanti: 2 år. Batteriet är portabelt.

Övrigt: Farthållare. Automatisk blinkningsfunktion. Ladda mobilen via USB-uttag. Med NIU Appen kan du koppla upp dig till molnet och få tillgång till en mängd smarta funktioner. NIU MQi+ finns även som Elmoped Klass 2 (25 km/h).

Vikt: 60 kg.

Pris: 26 995 kr hos KopEnScooter.nu (2024-02-29). 

Senaste elmoped-testet av Prylsajten M3

Prylsajten M3 har under sommaren 2018 testat nio elmopeder från fyra olika tillverkare. Elmopederna som har testats kommer från tillverkarna Drax, NIU, Vässla och Viarelli. Vi har sammanställt resultatet och tagit med samtliga elmopeder som fick betyget 7/10 eller högre.

Bäst i test blev den bästsäljande elmopeden N1S från NIU.  

Bäst i Test: Elmopeden NIU N1S

Testvinnaren N1S från NIU är den mest högteknologiska elmopeden på marknaden just nu. NIU N1S kommer topputrustad med allt man kan tänka sig behöva, exempelvis automatiska blinkers, farthållare, LED-belysning, hydrauliska skivbromsar och en dator som är konstant uppkopplad till internet. Tack vare uppkopplingen till internet kan du använda en mängd funktioner på din mobiltelefon via NIU Appen.
Genom ett samarbete med Bosch har N1S utrustats med en kraftfull elmotor på 2,4 kW som är en av de effektivaste elmotorerna på marknaden. NIU uppger att deras elmotor från Bosch är 10 % mer effektiv jämfört mot konventionella elmotorer. Tack vare den kraftfulla motorn klarar NIU N1S av två passagerare utan problem, även i branta uppförsbackar. Med ett vridmoment på hela 140 Nm accelererar du enkelt ifrån mopeder med förbränningsmotor.

Elmotorn arbetar tillsammans med NIUs egenutvecklade system FOC (Field Oriented Control) för att elmotorn kontinuerligt ska ge optimal kraft till bästa möjliga verkningsgrad för att spara på batteriet. Elmopeden NS1 är även utrustad med EBS (Electric Brake System) som genererar el till batteriet vid inbromsning.

Med ett reglage på styret kan du välja mellan tre olika körlägen. Det första läget prioriterar en maximal räckvidd, det andra läget ger en balans mellan räckvidd och effekt medans det tredje läget prioriterar maximal effekt från motorn.

Batteriet som är utvecklat av Panasonic håller högsta kvalité och är av typen lithium-ion. Batteriet som endast väger 10 kg har en kapacitet på 29 Ah. Tack vare att batteriet är portabelt är det enkelt att ta med sig batteriet för laddning inomhus.  

Med en elmoped från N-serien är du konstant uppkopplad till NIU molnet tack vare en inbyggd dator. Via NIU Appen får du tillgång till data och information i realtid, exempelvis larm vid stöldförsök, information om batterikapacitet och körsträcka, GPS-koordinater och information när det är dags för nästa service.
Video-klipp nedan är en recension av NIU N1S skapad av elmoped-butiken KopEnScooter.Nu.

FAKTA - NIU N1S

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 2,4 kW. Vridmoment: 120 Nm.

Körlägen: 3 st. Steg 1: Maximal körsträcka. Steg 2: Optimerad för både hastighet och körsträcka. Steg 3: Maximal effekt från motorn.

Batteri: Portabelt lithium-ion batteri från Panasonic med kapaciteten 29 Ah. Batteriet har 2 års garanti.

Räckvidd: 50 – 70 km, enligt tillverkaren.

Laddtid: 6 timmar.

Bromsar: Skivbroms, fram och bak.

Vikt: 60 kg.

Övrigt: Få tillgång till en mängd smarta funktioner via NIU Appen. USB-uttag som gör det möjligt att ladda mobilen. Automatiska blinkers. Farthållare.

Pris: Se aktuellt pris hos KopEnScooter.Nu

Betyg 8/10: Elmopeden Vässla

Det svenska elmoped-märket Vässla har lyckats skapa en prisvärd och billig elmoped med komponenter av hög kvalité. Elmotorn från Bosch har en motoreffekt på 1,0 kW och tillsammans med det portabla batteriet från LG på 20 Ah uppnås en räckvidd mellan 40 – 60 km. Årets modell är slutsåld och nästa års modell förväntas släppas till försäljning våren 2019.
Video-klipp nedan är en recension av Vässla skapad av elmoped-butiken KopEnScooter.Nu.

FAKTA - Vässla

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 1 kW.

Batteri: Portabelt lithium-ion batteri med kapaciteten 20 Ah från tillverkaren LG.

Laddtid: 5 – 6 h.

Räckvidd: 40 – 60 km, enligt tillverkaren.

Bromsar: Skivbroms fram,  trumbroms bak.

Vikt: 60 kg.

Övrigt: Vässla är ett svenskt märke men produktionen sker i Kina.

Pris: – 

Betyg 7/10: Elmopeden NIU M1 Pro

NIU M1 Pro är en populär systermodell till bästsäljaren N1S. NIU M1 Pro10 kg lättare samt cirka 8 000 kr billigare än N1s och finns både som Elmoped Klass 1 (45 km/h) och Elmoped Klass 2 (25 km/h). Till skillnad från N1S är M1 Pro utrustad med en mindre elmotor från Bosch med effekten 1,2 kW och en mindre sittdyna som passar bäst för en passagerare.
M1 Pro kommer välutrustad med exempelvis ett 32 Ah batteri från Panasonic som ger en räckvidd på 51 – 65 km, hydraulisk skivbroms fram, farthållare, automatiskt blinkningssystem, USB-uttag för mobilladdning samt LED-belysning. Modellen M1 Pro är precis som N1S uppkopplad till molnet vilket innebär att du får tillgång till en mängd smarta funktioner via NIU Appen.
Video-klipp nedan är en recension av NIU M1 skapad av elmoped-butiken KopEnScooter.Nu.

FAKTA - NIU M1 Pro

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h. Finns även som Klass 2, 25 km/h.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 1,2 kW. Två olika körlägen.

Batteri: Panasonic Lithium-ion batteri på 32 Ah, motsvarande 1540 Wh. Batteri-vikt: 8,3 kg. Portabelt batteri som lätt att bära med sig. Garanti: 2 år.

Laddtid: 6 timmar.

Räckvidd: 51 – 65 km.

Bromsar: Hydraulisk skivbroms fram, trumbroms bak.

Vikt: 59 kg.

Övrigt: Utrustad med automatisk blinkningsfunktion och farthållare. Möjligt att ladda mobilen via ett USB-uttag. Denna elmoped är uppkopplad till molnet, hämta hem statistik och mätdata samt få tillgång till en mängd smarta funktioner via NIU Appen.

Pris: Denna modell har ersatts av NIU MQi+. Läs mer om NIU MQi+ hos KopEnScooter.nu.

Betyg 7/10: Elmopeden Drax Stealth

För dig som letar efter en elmoped med en mer ungdomlig och tuff design kan modellen Stealth från det svenska märket Drax vara ett alternativ. Drax Stealth drivs av en effektiv elmotor på 1,5 kW och är utrustad med ett batteri med en kapacitet på 26 Ah. Drax är ett svenskt märke som designar och utvecklar elmopeder för svenska förhållanden, exempelvis är alla elmopeder IP65-klassade vilket innebär att de är byggda för att klara av det nordiska klimatet.

Drax Stealth erbjuder en snabb acceleration och är riktigt rolig att köra tack vare körställningen och de högkvalitativa dämparna som är några av de bästa på marknaden.

Video-klipp nedan är en recension av Drax Stealth skapad av elmoped-butiken KopEnScooter.Nu.

FAKTA - Drax Stealth

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor med effekten 1,5 kW. Två olika körlägen

Batteri: Portabelt lithium-ion batteri med kapaciteten 26 Ah, motsvarande 1560 Wh. Garanti: 1 år.

Laddtid: 4 – 6 timmar.

Räckvidd: Upp till 60 km.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar, fram och bak.

Vikt: 74 kg.

Övrigt: Det svenska märket Drax skapades av grundarna till KopEnScooter.nu. Samtliga modeller är IP65-klassade för att klara av nordiska väderförhållanden.

Pris: Just nu 19 995 kr hos KopEnScooter.nu 

Betyg 7/10: Elmopeden Viarelli Vincero Electric Lihtium

Modellen Vincero från Viarelli är en riktigt snygg elmoped i klassisk design med retrolook. Detta är den topputrustade modellen med litium-ion batteri med en kapacitet på 28 Ah. Modellen Vincero finns också med bly-batteri till en lägre kostnad, dock ger bly-batterierna en sämre räckvidd och en betydligt lägre batteri-livslängd.

Viarelli Vincero är utrustad med en skön sittdyna samt väl tilltagna dämpare både fram och bak vilket ger en god komfort, även på ojämnt underlag som grusvägar. Med en kraftfull elmotor på hela 3,0 kW accelerar du enkelt ifrån de besindrivna konkurrenterna.

FAKTA - Viarelli Vincero Electric

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor med en effekt på 3,0 kW. Välj mellan två körlägen.

Batteri: Lithium-ion batter med kapaciteten 28 Ah, motsvarande 1680 Wh. Batteriet är portabelt. Garanti: 1 år.

Laddtid: 6 – 8 timmar.

Räckvidd: 30 – 60 km.

Bromsar: Hydrauliska skivbroms fram och trumbroms bak.

Vikt: 88 kg.

Övrigt: Rymligt förvaringsfack under sadeln.

Pris: Just nu 29 990 kr hos MotorOfSweden 

Senaste elmoped-testet hos Aftonbladet

Under Aftonbladets senaste elmoped-test sommaren 2018 testades sju modeller från totalt sex märken. Elmopederna har testats både i tätortstrafik och på grusväg samt i två uppförsbackar. Aftonbladet har även testat räckvidden och hur lång tid det tar att ladda batteriet.

Elmopderna som testades var NIU N1S, NIU M1 Pro, Rawbike, Evolite E3, Vässla, Evolite Viverra Doohan och Drax Swift. Vi har valt att sammanfatta några utvalda elmopeder som presterade bäst och sammanställt information om allt från batterikapacitet och räckvidd till aktuellt pris.

Bäst i Test: Elmopeden Vässla

Den svenska märket Vässla har lyckats skapa en prisvärd och billig elmoped med komponenter av hög kvalité. Med ett portabelt lihium-ion batteri från LG kommer du mellan 40 – 60 km på en laddning. Elmopeden Vässla är just nu slutsåld och beräknas vara åter i lager till våren 2019.

FAKTA - Vässla

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor från Bosch. Effekt: 1 kW.

Batteri: Portabelt lithium-ion batteri med kapaciteten 20 Ah från tillverkaren LG.

Laddtid: 5 – 6 h.

Räckvidd: 40 – 60 km, enligt tillverkaren.

Bromsar: Skivbroms fram, trumbroms bak.

Vikt: 60 kg.

Övrigt: Vässla är ett svenskt märke men produktionen sker i Kina.

Pris: – 

4/5 Plus: Elmopeden NIU N1S

Bästsäljaren NIU N1S fick betyget 4 av 5 Plus under Aftonbladets senaste elmoped-test. N1S är en av de populäraste elmopederna i Europa just nu tack vare en modern design i kombination med innovativa tekniska funktioner och komponenter. Med den moderna elmotorn från Bosch med en effekt på hela 2,4 kW tar du dig fram oavsett terräng och underlag, även om du har med dig en passagerare.

Denna elmoped är topputrustad med exempelvis hydrauliska skivbromsar fram och bak, automatiska blinkers, farthållare, LED-belysning samt ett lätt och portabelt batteri på hela 32 Ah som laddas upp automatiskt under inbromsning.

FAKTA - NIU N1S

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h.

Motor: Elmotor med effekt på 2,4 kW från tillverkaren Bosch. Vridmoment på 120 Nm.

Körlägen: Tre olika körlägen. Steg 1: Maximal räckvidd. Steg 2: Balans mellan motoreffekt och räckvidd. Steg 3: Maximal motoreffekt.

Batteri: Lithium-ion med kapaciteten 29 Ah från Panasonic. Garanti: 2 år. Batteriet som endast väger drygt 8 kg är portabelt och är enkelt att bära med sig.

Räckvidd: 50 – 70 km, enligt NIU.

Laddtid: 6 timmar.

Bromsar: Hydrauliska skivbromsar både fram och bak.

Vikt: 60 kg.

Övrigt: Utrustad med farthållare och automatiska blinkers. Ladda mobilen via USB-uttag. N1S är uppkopplad till molnet vilket ger tillgång till en mängd funktioner via NIU Appen.

Pris: Se aktuellt pris hos KopEnScooter.Nu

Betyg 4/5 Plus: Elmopeden NIU M1 Pro

NIU M1 Pro är en prisvärd elmoped som är utrustad med den allra senaste tekniken på marknaden. Till skillnad från systermodellen N1S är denna elmoped mindre och cirka 10 kg lättare. M1 Pro finns tillgänglig både som Elmoped Klass 1 (45 km/h) och Elmoped Klass 2 (25 km/h).

Elmopeden M1 Pro är utrustad med en effektiv och högteknologisk elmotor från Bosch med effekten 1,2 kW. Sittdynan som är mindre än exempelvis den på N1S passar bäst för en person och M1 Pro är därmed inte ett lämpligt alternativ om du planerar att skjutsa andra.

Tack vare det högteknologiska lithium-ion batteriet på 32 Wh kommer du mellan 51 – 65 km på en laddning. NIU M1 Pro har genomtänkta komponenter och är utrustad med exempelvis automatiskt blinkningssystem, farthållare, USB-uttag, LED-belysning samt ett praktiskt förvaringsfack under sätet. Med NIU Appen kan du ladda ner statistik och data om dina resor och få information om allt från serviceintervall till stöldförsök.

FAKTA - NIU M1 Pro

Typ: Elmoped Klass 1, 45 km/h. Finns även som Klass 2, 25 km/h.

Motor: Elmotor från Bosch med en motoreffekt på 1,2 kW. Välj mellan två olika körlägen.

Batteri: Lithium-ion batteri på 32 Ah (1540 Wh) från Panasonic. Portabelt batteri som är lätt att bära med sig tack vare den låga vikten 8,3 kg. Garanti gäller i 2 år.

Laddtid: 6 timmar.

Räckvidd: 51 – 65 km.

Bromsar: Trumbroms bak, hydraulisk skivbroms fram

Vikt: 59 kg.

Övrigt: Utrustad med farthållare och automatiskt blinkning. M1 Pro är uppkopplad till molnet vilket innebär att du kan få tillgång till en mängd statistik och funktioner via NIU Appen, exempelvis kan du lokalisera din M1 Pro med GPS samt få larm vid stöldförsök. USB-uttag möjliggör laddning av exempelvis mobiltelefon.

Pris: Modellen M1 Pro ersätts under 2020 av NIU MQi+. Läs mer om MQi+ hos KopEnScooter.nu

Slutsats

Om du är intresserad av att köpa en Bäst i Test elmoped hittar du på denna sida ett flertal populära alternativ. En tillverkare som sticker ut från mängden och som återkommande får höga betyg i både svenska och internationella elmoped-tester är NIU. NIU har bara på några år helt tagit över marknaden, vilket till stor del beror på två stora crowdfunding-kampanjer i början av bolagets uppstart.

För dig som letar efter en elmoped av högsta kvalité med lång räckvidd och god komfort för längre pendlingssträckor på varierende underlag rekommenderas flaggskeppsmodellen N1S. Systermodellen M1 Pro passar perfekt för dig som är ute efter en mindre och lättare elmoped som passar bäst i citymiljö. M1 Pro ersätts under 2019 med den nya modellen M+.

Allt du behöver veta om elmopeder

Vilka är egentligen fördelarna med elmopeder och vilka elmopeder omfatta av elfordonspremien? Vi har sammanställt svaren på de sju vanligaste frågorna om elmopeder nedan!
Vilka är fördelarna jämfört mot bensindriva mopeder?
Nedan har vi listat några av de främsta fördelarna med elmopeder jämfört mot bensindrivna mopeder.

  • Elmopeder är helt tystgående och du slipper allt oljud från motor och avgassystem.
  • Med en elmoped undviker du också dålig lukt samtidigt som du slipper oroa dig för att andas in hälsoskadliga avgaser.
  • Elmopeder är har avsevärt lägre driftkostnader jämfört mot en bensindriven moped. El för att ladda batteriet är billigare än bensin och andra fossila bränslen.
  • Billigare service tack vare färre rörliga delar och att det inte finns någon olja i motorn.
  • Vissa försäkringsbolag ger en lägre kostnad för elmopeder.
  • Elmopeder är ett mer miljövänligt transportmedel. Bensindrivna mopeder använder fossila bränslen som vid förbränning i motorn orsakar utsläpp av hälsofarliga partiklar samt växthusgaser som koldioxid som bidrar till växthuseffekten. I Sverige har vi god tillgång till el från förnyelsebara energikällor med låg påverkan på klimat och miljö.
Vilka är för- och nackdelarna jämfört mot pendling med elcykel?

Om vi jämför elmopeden mot elcyklar finns det både för- och nackdelar. Exempel på fördelar:

  • En elmoped lämpar sig bättre för längre pendlingssträckor på grund av den goda komforten tack vare en skönare sadel och bättre dämpare.
  • Bredare däck och den högra vikten gör elmopeden stabil på vägen vilket kan bidra till en ökad känsla av trygghet.
  • Med en elmoped får du bättre skydd mot väder, vind och smuts.
  • Med en elmoped får du bättre förvaringsutrymme tack vare utrymmet under sadeln som är låsbart. För ytterligare förvaringsutrymme har du möjligt att köpa till en packbox.

Några nackdelar skulle kunna vara följande:

  • Med en Klass 1 Elmoped (45 km/h) får du inte köra på cykelbanor. Däremot har du möjlighet att köra på cykelbanor med en Klass 2 Elmoped (25 km/h).
  • Elmopeder kräver en trafikförsäkring.
  • Elmopeder är mer otympliga och är inte lika enkla att ställa in i ett förråd eller källare för förvaring.
Vilka elmopeder omfattas av elfordonspremien?
Elmopeder som har möjlighet till bidrag från elfordonspremien ska vara ett eldrivet motorfordon som är konstruerat för att framföras i maximalt 45 km/h. Elmopeden ska ha:

  • Två hjul och en effekt som inte överstiger 4 kW, alternativt
  • Tre hjul, en vikt av högst 270 kg samt en effekt som inte överstiger 4 kW, alternativt
  • Fyra hjul, en vikt av högst 425 kg samt en effekt som inte överstiger 4 kW, alternativt
  • Fyra hjul, ett karosseri med högst tre dörrar, en vikt av högst 425 kg och en effekt som inte överstiger 6 kW.

Du kan läsa mer om elfordonspremien på Naturvårdsverkets hemsida här.

Hur snabbt går en elmoped?
En elmoped Klass 2 är konstruerat för en maximal hastighet av 25 km/h medan en elmoped Klass 1 är konstruerat för en hastighet av 45 km/h.
Hur långt kommer jag på ett fulladdat batteri?
Räckvidden skiljer sig mellan olika tillverkare och modeller. Tillverkaren anger alltid en uppskattad räckvidd för en specifik modell som oftast ligger i intervallet 50 – 70 km för moderna elmopeder med lithium-ion batterier. Ett flertal faktorer påverkar den maximala räckvidden för ett fulladdat batteri, exempelvis:

  • Underlag och terräng.
  • Körläge och körstil. De flesta modeller har minst två körlägen, ett som prioriterar maximal räckvidd och ett som prioriterar maximal effekt från elmotorn.
  • Utomhustemperaturen. Så fort som utomhustemperaturen understiger 25 grader påverkas batterikapaciteten negativt.
  • Förarens vikt.
Vad är driftkostnaden för elmopeder?
Till skillnad från bensindriven elmopeder som behöver tankas med bensin är den enda driftkostnaden el för att ladda batteriet.

För att exempelvis ladda batteriet i NIU N1S med kapaciteten 29 Ah och spänningen 60 V krävs 1,74 kWh. Med ett elpris på 1,5 kr/kWh blir kostnaden för att ladda batteriet 2,6 kr.

Med en genomsnittlig räckvidd på 6 mil blir driftkostnaden för bränsle endast 0,43 kr per mil.

Förutom elkostnaden för att ladda batteriet kräver elmopeden service, exempelvis utbyte av slitage-delar som däck och bromsar. Service och underhållskostnaden är billigare än bensindrivna alternativ tack vare färre rörliga delar och att motorn saknar olja.

Elmoped Klass 1 och 2, vad är skillnaden?
En moped Klass 1 definieras som ett motorfordon med två, tre eller fyra hjul som är konstruerat att framföras i maximalt 45 km /h. För att få framföra ett Klass 1 krävs att du är minst 15 år och har ett körtkort klass AM. Moped Klass 1 får inte framföras på cykelbana och kräver bland annat trafikförsäkring, registereringsskylt och hjälm.

En moped Klass 2 definieras som ett motorfordon med två, tre eller fyra hjul som är konstruerat att framföras i maximalt 25 km/h. Motoreffekten får inte överstiga 1 kW. En moped Klass 2 behöver inte registreras och trafikreglerna är detsamma som för cyklar.

Du kan läsa mer om definitionen av Moped Klass 1 och Klass 2 på Trafikverkets hemsida här.

Populära elmoped-butiker online

Funderar du på att köpa elmoped? Då rekommenderar vi att du beställer din nya elmoped från en återförsäljare som erbjuder snabba fraktalternativ och bra villkor. Om du exempelvis beställer din nya elmoped hos KopEnScooter.nu får du tillgång till en prisgaranti som innebär att du får mellanskillnaden tillbaka om du hittar samma elmoped till ett lägre pris hos någon annan återförsäljare.

KopEnScooter.nu

Hos KopEnScooter.nu hittar du ett av Sveriges bredaste sortiment av miljövänliga elmopeder. Välj mellan populära varumärken som NIU, Vässla och Drax. KopEnScooter.nu har ett högt kundbetyg enligt oberoende kundomdömen på Trustpilot. Hos KopEnScooter.nu får du alltid gratis frakt över 1000 kr och tillgång till en prisgaranti. Driver även en fysisk butik på Lindhagensgatan 51 i Stockholm.

Motor Sweden

Hos Motor Sweden hittar du ett brett utbud av elmopeder från tillverkaren Viarelli, exempelvis modellerna Vincero, Enzero och Venice. Tillverkaren Viarelli erbjuder både Klass 1 och Klass 2 elmopeder av hög kvalité. Motor Sweden har ett högt kundbetyg på Trustpilot.