Elmopeder från NIU är populärare än någonsin och under 2017 sålde den kinesiska tillverkaren närmare 200 000 elmopeder globalt. NIU började som en startup 2015 och kunde tack vare två lyckade crowdfunding-kampanjer snabbt utvecklas till en marknadsledande aktör inom elektriska och miljövänliga transportmedel.
Hitills är det elcyklar som fått mest utrymme i medierna det senaste året tack vare elfordonspremien. Det som många inte vet om är att elfordonspremien även gäller för elmopeder. Elmopeden har även ett flertal fördelar jämfört mot elcyklar, exempelvis bättre komfort, mer skydd mot väder och vind samt bättre förvaringsutrymme och möjligheten att skjutsa en passagerare.

Ett flertal nya aktörer inom elmopeder har tillkommit under de senaste åren varav kinesiska NIU är en av tillverkarna som har fått mest uppmärksamhet. I Sverige är det framför allt två modeller som är aktuella, flaggskeppsmodellen N1S och den något billigare systermodellen M1 Pro. Båda dessa modeller har presterat bra i ett flertal elmoped tester, både i Sverige och internationellt.

Elmopeden NIU N1S

Den topputrustade NIU N1S drivs av en effektiv och kraftfull elmotor från Bosch med en effekt på 2,4 kW. Tack vare det höga effektuttaget och det höga vridmomentet på 120 Nm accelererar du enkelt ifrån de bensindrivna konkurrenterna.

Panasonic har utvecklat batteriet som ger en räckvidd på 50 – 70 km. Batteriet som endast väger 10 kg är enkelt att bära med sig för laddning inomhus.

Med en NIU är du konstant uppkopplad till molnet via en inbyggd dator och kan via NIU Appen få tillgång till en mängd smarta funktioner. Lokalisera din NIU med GPS-koordinater, få larm vid stöldförsök och analysera körstatistik och annan data. 

Elmopeden NIU M1 Pro

För dig som sällan skjutsar en passagerare och är intresserad av en något mindre och billigare elmoped är M1 Pro ett prisvärt alternativ. M1 Pro drivs av en elmotor från Bosch med en effekt på 1,2 kW. Med det högteknologiska batteriet från Panasonic uppnås en räckvidd mellan 51 – 65 km. Det portabla batteriet väger endast drygt 8 kg och är enkelt att bära med sig. 

Både N1S och M1 Pro kommer välutrustade med komponenter och funktioner som exempelvis LED-belysning, farthållare, automatiska blinkers, praktisk och låsbar förvaring under sätet samt USB-uttag.

Mer om NIU

Om du vill läsa mer om bäst i test elmopeder från NIU och se aktuella priser rekommenderas återförsäljaren KopEnScooter.Nu. Hos KopEnScooter.nu kan du beställa din NIU med prisgaranti.